Torben Sangild

Torben Sangild elsker viden. Al slags viden. Samtidig formår han at gøre den interessant og vedkommende, ikke mindst i sin inkarnation som Wiki-Torben, der undersøger baggrunden for de fænomener der optager os i tiden i programmet Wiki-værkstedet.

Som forsker og underviser på universitetet 1997-2013 har han bidraget til viden om kunst, musik, kultur og filosofi. Som forfatter har han skrevet bøgerne Støjens æstetik og Objektiv sensibilitet og et hav af artikler om alt fra Ulysses over radiojingler til at være far på barsel. 

Som kritiker har han anmeldt musik, fagbøger, filosofi, tv/radio og billedkunst på medier som JAM Magazine, Blender, P1, Jyllands-Posten og Politiken. Som debattør har han primært involveret sig i debatten om kunst, hvor han ikke er bange for at skære igennem kunstverdenens bullshit, men også i kønsdebatten og bredere kulturdebatter har han været aktiv. 

I de senere år har han også kastet sig over stand-up comedy på sitet oprejst.dk og med podcasten Sangilds samtaler om standup.

Man kan læse mere om Torben Sangild på torbensangild.dk

Programmer med Torben Sangild

  • Vi har samlet AK 24syvs dækning af sagen om Wikipediaterroristen 'Sincere'
  • Et program om alt