Historie

Vi er sat i verden for at lave nyskabende public service

Vi er en privatejet, licensfinansieret, public service-radio, der sender taleradio. Vores nyhedsredaktion leverer nyheder og aktualitet døgnet rundt, mens egne programredaktioner og eksterne producenter skaber de daglige og ugentlige debat- og kulturprogrammer - samt de mange andre interessante radioprogrammer du kan høre på Radio24syv. 

Her er historien om, hvordan vi blev til. 

Medieaftale 2011-14

I maj 2010 indgik den daværende regering og samarbejdspartnere en medieaftale for perioden 2011-14. Medieaftalen indeholdt beslutningen om, at FM4 (hvor DR tidligere sendte P2) skulle sendes i udbud, som en licensfinansieret nyheds- og kultur-orienteret public service-kanal. På denne måde skulle der skabes reel konkurrence om public service på radioområdet. Du kan hente og læse hele medieaftalen (pdf) HER.

Udbud og vilkår

I januar 2011 var bekendtgørelsen om udbuddet klar og her var vilkårene for den kommende radio blevet nærmere specificeret. Her fremgår det, at radioen skal sende satire og debat hver dag og ikke mindre end 20 timers kulturprogrammer og 30 timers aktualitet om ugen. Yderligere kræver bekendtgørelsen 2 timers nyheder om dagen, der skal sendes hver time døgnet rundt i udsendelser af 5 minutters varighed, produceret af en selvstændig nyheds- og aktualitetsredaktion. Du kan læse kulturministeriets bekendtgørelse HER

Berlingske People A/S søger og får sendetilladelsen

Berlingske Media og People Group dannede sammen selskabet Berlingske People A/S og søgte om sendetilladelsen. den 5. april 2011 afgjorde Radio- og tv-nævnet, at ansøgningen levede op til kravene og Berlingske People A/S fik tilladelse til at sende på FM4 fra 1. november 2011 til 31. oktober 2019. Med tilladelsen følger licensmidler og public service-forpligtelser. 

Berlingske People A/S kalder Danmarks nye radiokanal for Radio24syv. Det er os. 

Læs hele sendetilladelsen HER (pdf). 

Kulturstyrrelsen har i 2013 godkendt visse ændringer af den oprindelige sendetilladelse. Disse ændringer er beskrevet HER (pdf).